Verzekering afsluiten bij de Fietsmarkthal

Sinds jaar en dag is ENRA verzekerigen BV de meest toonaangevende specialist in tweewielerverzekeringen. Niet alleen voor fietsen, ook voor bromfietsen en motoren heeft ENRA prima en betrouwbare verzekeringen ontwikkeld.

Voor de fietsverzekeringen werkt ENRA samen met een landelijk netwerk van tweewielerspecialisten. De nationale fiets verzekering is verkrijgbaar bij vrijwel alle onafhankelijke fietsspecialisten in Nederland. Daarnaast kent ENRA op maat ontwikkelde fietsverzekeringen voor diverse in- en verkooporganisaties. Tevens heeft zij voor elektrische fietsen een speciale tabellenpremie ontwikkeld.

Eigen risico

De kans dat een fiets gestolen wordt, is de laatste jaren helaas sterk gestegen. De verzekeringsmaatschappij zorgt er echter voor dat u bij diefstal of total-loss weer snel op de fiets zit. Tijdens een groot gedeelte van de looptijd wordt er 100% uitgekeerd. Bij schade is een eigen risico verbonden van 35 tot 50 euro per gebeurtenis.

De Nationale Fietsverzekering van ENRA is bij de Fietsmarkthal direct in de winkel of online af te sluiten. In 4 stappen heeft u in enkele minuten uw (elektrische) fiets online verzekerd.

Direct uw premie berekenen en verzekering aanvragen? klik op de onderstaande button.

voorkom fiets diefstal

Hoe voorkom je dat je fiets gestolen wordt?

 

Zet je fiets met frame en voorwiel aan de ‘vaste wereld’ vast.

  • Zet je fiets in een bewaakte stalling. Daar heb je de meeste kans dat hij er nog staat als je terugkomt.
  • Gebruik twee of drie verschillende sloten, bijvoorbeeld een ringslot, een beugelslot en een kettingslot. Dit werkt vertragend en veel dieven zijn gespecialiseerd in één soort slot. Gebruik altijd een slot met ART-keur.
  • Zet je fiets aan de zogenoemde ‘vaste wereld’ vast (brug of fietsenrek), zodat de fiets niet meegenomen kan worden naar een donker steegje of een andere plek waar de dief op zijn gemak kan werken.
    • Maak je fiets bovendien met frame en voorwiel vast. Als dieven dan met het slot gaan draaien, molesteren ze het wiel waardoor de fiets minder goed te verkopen is. Een beugelslot moet je nooit in het midden bevestigen, dieven kunnen het slot dan door te draaien open laten springen.
    • Maak je slot ook hoog en flexibel vast en laat het slot niet bungelen. Als het slot niet op de grond hangt, kan er minder makkelijk met stenen op geslagen worden.
    • Zet je fiets nooit alleen aan het voorwiel vast. Door het hele land liggen stevig vastgelegde voorwielen waarvan de frames zijn meegenomen.
  • Stal je fiets tegenover een plek waar mensen staan te wachten, zoals tegenover een bus- of tramhalte. Dieven worden liever niet bekeken terwijl ze een slot openbreken. Een plek met veel voorbijgangers is weer minder veilig, want voorbijgangers kijken nauwelijks om zich heen en kunnen zelfs de bewegingen van een dief camoufleren.
  • Koop geen gestolen fiets.

 

Wat moet je doen als je fiets gestolen is?

Je komt na een avondje stappen of een middagje winkelen weer op de plek waar je je fiets hebt achtergelaten, en een golf van schrik gaat door je heen: je fiets is gestolen. Je kijkt nog eens links en rechts of je je vergist in de plek, maar er is geen twijfel mogelijk: je trouwe tweewieler is weg. Wat nu?

Check of je fiets door de gemeente is weggehaald!

Doe altijd aangifte

Als de gemeente je fiets niet heeft, dan is hij waarschijnlijk gestolen. Het is dan altijd verstandig om (onlineaangifte te doen, ongeacht of je fiets verzekerd is of niet. Veel mensen laten dat tegenwoordig achterwege omdat ze daar hun fiets niet mee terugkrijgen. De Fietsersbond roept iedereen op om toch aangifte te doen. Politie en gemeente krijgen zo in ieder geval een beeld van de diefstalcijfers en waar fietsen worden gestolen, zodat preventiemaatregelen kunnen worden genomen.