ONDERHOUD VAN UW FIETS

Goed onderhoud van uw fiets verlengt de levensduur, zorgt ervoor dat u soepel blijft rijden en voorkomt grote mankementen. Breng uw fiets in elk geval één keer per jaar weg voor onderhoud. Vooral sportfietsen als mountainbikes hebben veel te verduren en zijn extra gebaat bij professioneel onderhoud.

FIETSONDERHOUD, WAT KUNT U ZELF DOEN?

Tussen de grote onderhoudsbeurten door kunt u ook zelf uw fiets in topconditie houden:

  • Maak uw fiets regelmatig schoon, ook de remblokjes.
  • Smeer regelmatig de ketting.
  • Controleer de bandenspanning. Hoe hoger de spanning, des te minder weerstand.
  • Uw fiets gaat langer mee als u hem binnen stalt.

 

UW FIETS IN DE WINTER

In de winter krijgt uw fiets het extra te verduren door pekel, modder, sneeuw en ijs. Het is daarom helemaal geen gek idee om niet alleen de auto, maar ook uw fiets wat speciale aandacht te geven in de winter. Controleer bijvoorbeeld uw banden en verlichting voordat het echt winter wordt. En laat ze bij mankementen op tijd vervangen door uw BOVAG-fietsbedrijf, zodat u niet in het donker zonder licht hoeft te rijden.

WINTERBANDEN VOOR DE FIETS

Wist u dat er ook speciale winterbanden voor de fiets bestaan? Ze geven meer grip bij sneeuw en ijs en worden door steeds meer fietsers gebruikt. Informeer er eens naar bij uw BOVAG-fietsenwinkel. U krijgt er uitgebreid advies en de fietsmonteur kan de banden eventueel voor u verwisselen.